Інформаційне повідомлення на виконання рішення Рахункової палати від 20.12.2016 № 27-2

щодо Звіту про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених на забезпечення діяльності Державної міграційної служби України

На виконання рішення Рахункової палати про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених на забезпечення діяльності Державної міграційної служби України, поінформовано Верховну Раду України (лист від 26.12.2016 № 02-2380).

Рішення Рахункової палати з рекомендаціями надіслано Кабінету Міністрів України (лист від 26.12.2016 № 02-2381). Рішення Рахункової палати та Звіт про результати аудиту надіслано Державній міграційній служби України (лист від 26.12.2016 № 02-2383). Інформація про результати аудиту надіслана Міністерству внутрішніх справ України (лист від 26.12.2016 № 02-2382).

Державна міграційна служба України (далі − ДМС) листом від 26.01.2017 № 4-519/3.1-17 поінформувала Рахункову палату про виконання наданих пропозицій.

Так, з метою приведення у відповідність із змінами у чинному законодавстві, зокрема щодо функцій з реєстрації, зняття з реєстрації фізичних осіб, ДМС розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Положення про Державну міграційну службу України", який погоджено із заінтересованими органами виконавчої влади та надано на правову експертизу до Мін'юсту.

Крім того, розроблені:

− проект наказу МВС "Про затвердження Порядку здійснення Державною міграційною службою України контролю за дотриманням органами реєстрації законодавства з питань реєстрації місця проживання та Порядку ведення електронної картотеки реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування територіального органу Державної міграційної служби України", який визнає таким, що втратив чинність, наказ МВС від 22.11.2012 № 1077 "Про затвердження Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів", зареєстрований у Мін'юсті 18.12.2012 за № 2109/22421;

− проект наказу МВС "Про затвердження положень про пункти тимчасового розміщення біженців", який надіслано МВС для підписання;

− проект наказу МВС "Про затвердження Змін до Інструкції про порядок утримання іноземців та осіб без громадянства в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні".

Опрацьовується проект наказу МВС "Про затвердження положень про пункти тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні".

До Плану роботи ДМС на 2017 рік включені заходи щодо створення Єдиної інформаційно-аналітичної системи управління міграційними процесами, що передбачають доопрацювання єдиної інформаційно-аналітичної системи управління міграційними процесами, яка має розмежовувати доступ до введення, редагування та перегляду інформації про іноземців та осіб без громадянства, що забезпечить прозорість у роботі територіальних органів і підрозділів міграційної служби.

На І півріччя 2017 року заплановано проведення інвентаризації об'єктів незавершеного будівництва пунктів перебування та здійснення перерозподілу отриманих у 2016 році пунктами тимчасового перебування та пунктами тимчасового розміщення біженців обладнання і матеріальних цінностей.

Вживаються заходи щодо отримання доступу до інформаційних ресурсів суб'єктів системи "Аркан".

МВС погоджено нову структуру апарату ДМС, в якій замість сектору внутрішнього аудиту передбачено відділ внутрішнього аудиту. Також проведено оцінювання виконання повноважень головними бухгалтерами − керівниками бухгалтерських служб територіальних органів ДМС, установ, що належать до сфери управління ДМС, за результатами діяльності у 2016 році.

За результатами розгляду листа ДМС відповідно до статті 36 Закону України "Про Рахункову палату", Рахункова палата вважає належними заходи, вжиті ДМС для виконання вимог надісланого рішення та Звіту.

Стан реалізації рекомендацій Рахункової палати взято на контроль.

 

Член Рахункової палати
В. І. Невідомий