Семінар-навчання з питань запобігання корупції для суб′єктів декларування

Управління запобігання та виявлення корупції у Рахунковій палаті провело 25 лютого 2019 року семінар-навчання з питань запобігання корупції для суб'єктів декларування.

Розпочинаючи семінар, Секретар Рахункової палати - керівник апарату Ходаковський В. В. нагадав, що відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» з 1 січня по 31 березня 2019 року проводиться черговий етап подання особами,  уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, щорічних декларацій, шляхом заповнення форми декларації на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.  

Ходаковський В. В. також повідомив, що на сайті НАЗК розміщена інформація для допомоги у заповненні декларацій. Крім того, у разі виникнення додаткових запитань, працівники Рахункової палати можуть звернутися до щойно створеного управління запобігання та виявлення корупції.

Відповіді на найбільш поширені запитання, що виникають у суб'єктів декларування під час подання декларацій, працівники Рахункової палати обговорювали разом з кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України Марчуком Р. П. Науковець надав рекомендації при роботі з Єдиним державним реєстром декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відповів на питання, що стосувались різних аспектів електронного декларування.

Користуючись нагодою, Секретар Рахункової палати - керівник апарату представив присутнім на семінарі керівника нового відділу контролю за дотриманням антикорупційного законодавства Крамарчука В. І. та керівника сектору запобігання корупції моніторингу та внутрішніх перевірок Комарова С. А.