II засідання спеціальної підгрупи

Діяльність спеціальної підгрупи EUROSAI набирає обертів

4-5 грудня 2007 року в Рахунковій палаті України під головуванням Симоненка В. К. відбулося ІІ засідання спеціальної підгрупи з аудиту ліквідації наслідків природних і техногенних катастроф та радіоактивних відходів робочої групи EUROSAI з аудиту навколишнього середовища.

У засіданні взяли участь аудитори 8 ВОФК-учасників міжнародного координованого аудиту Чорнобильського фонду "Укриття", а також ВОФК Королівства Норвегія в якості запрошеного гостя. Крім того, засідання відвідало керівництво профільних органів державної влади України.

Координатор робочої групи EUROSAI з аудиту навколишнього середовища пан Збігнев Весоловський у своєму виступі дав високу оцінку діяльності спеціальної підгрупи та досягнутим результатам з моменту її створення у листопаді 2006 року.

Під час роботи II засідання спеціальної підгрупи обговорювалися остаточні результати національних перевірок, проведених ВОФК у рамках міжнародного координованого аудиту Чорнобильського фонду "Укриття", структура Спільного звіту, процедура його підписання та презентації у ході VII Конгресу EUROSAI у червні 2008 року в м. Краків, Республіка Польща.

ВОФК України, як Координатор аудиту, підготує макет Спільного звіту, який буде розглянуто і погоджено на наступному ІІІ засіданні спеціальної підгрупи навесні 2008 року. Тематика перспективних координованих аудитів на 2009-2011 рр. та інших можливих напрямів діяльності підгрупи також буде включена до порядку денного ІІІ засідання.