Інформаційне повідомлення на виконання рішення Рахункової палати від 16.08.2022 № 16–1

щодо Звіту про результати фінансового аудиту Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

На виконання рішення Рахункової палати про результати фінансового аудиту Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Верховній Раді України надіслано Звіт та рішення Рахункової палати (лист від 01.09.2022 № 18–1168).

Згідно з частиною першою статті 36 Закону України “Про Рахункову палату” Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (далі – Секретаріат) надіслано Звіт і рішення Рахункової палати (лист від 01.09.2022 № 18–1169) для вжиття відповідних заходів.

На виконання пункту 3 рішення Рахункової палати Секретаріат поінформував про результати розгляду Звіту, заплановані та вжиті заходи (лист від 27.09.2022 № 11808.2/7749/1/22/22/51.1). Згідно з інформацією Секретаріату із 15 рекомендацій, наданих Рахунковою палатою, виконано 8 (53,3 відс.): утворено сектор з питань внутрішнього аудиту та контролю; з метою підвищення ефективності внутрішнього контролю внесено відповідні зміни до положення про управління фінансового забезпечення та посадових інструкцій відповідальних працівників; здійснено необхідні коригуючі записи у регістрах бухгалтерського обліку; до державного бюджету повернено суми зайво нарахованих працівникам Секретаріату виплат та витрат, відшкодованих під час службових відряджень.

Решта 7 рекомендацій у стадії виконання, оскільки потребують внесення змін до законодавства і розпорядчих актів Секретаріату, а також виділення додаткових фінансових ресурсів на реалізацію окремих заходів. Так, з метою узгодження порядку фінансового забезпечення діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Секретаріату з вимогами Бюджетного кодексу України та визначення організаційно-правового статусу представництв Уповноваженого в регіонах розроблено проєкт змін до Закону України “Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини”, а також проєкт змін до положення про облікову політику Секретаріату. Під час підготовки бюджетного запиту на 2023 рік враховано потребу в коштах на здійснення переоцінки основних засобів та підвищення кваліфікації працівників управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку.

Отже, рекомендації Рахункової палати, надані за результатами фінансового аудиту Секретаріату, на сьогодні реалізовано частково.

Виконання рекомендацій взято на контроль Рахункової палати.

 

Заступник Голови
Андрій МАЙСНЕР