Доповнення до інформаційного повідомлення на виконання рішення Рахункової палати від 31.08.2021 № 18-4

07.02.2024 16:54

щодо Звіту про результати аналізу Звіту Антимонопольного комітету України за 2020 рік у частині, що впливає на виконання державного бюджету

У межах моніторингу виконання наданих у рішенні Рахункової палати від 31 серпня 2021 р. № 18-4 рекомендацій щодо Звіту про результати аналізу Звіту Антимонопольного комітету України за 2020 рік у частині, що впливає на виконання державного бюджету (лист від 18 жовтня 2021 р. № 220-29/01-14850) та Звіту про результати аналізу Звіту Антимонопольного комітету України за 2021 рік у частині, що впливає на виконання державного бюджету (рішення Рахункової палати від 16 серпня 2022 р. № 16-2) повідомляємо.

Перевіркою стану реагування на рекомендації Рахункової палати встановлено, що із 15 наданих Рахунковою палатою рекомендацій Антимонопольним комітетом України (далі – Комітет, АМКУ) у повному обсязі виконано чотири, частково виконано чотири, не виконано 7 рекомендацій.

Так, без належної уваги залишилися рекомендації Рахункової палати щодо забезпечення розроблення та затвердження плану діяльності АМКУ на середньостроковий період, вжиття заходів щодо внесення змін до Пріоритетів діяльності АМКУ на 2021 рік з урахуванням незавершених досліджень з метою їх актуалізації та висвітлення у річному Звіті грошових показників щодо наданої центральними та місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування державної допомоги, а також суми незаконної державної допомоги, визнаної недопустимою для конкуренції, поверненої до відповідного бюджету.

Стан реагування АМКУ на рекомендації Рахункової палати засвідчив: Комітетом не вживалося достатніх заходів для реалізації наданих пропозицій. Як наслідок, не забезпечено отримання очікуваних результатів у частині, що впливає на виконання державного бюджету.

Враховуючи, що рекомендації Рахункової палати перевірені та висвітлені у Звіті про результати аналізу Звіту Антимонопольного комітету України за 2021 рік у частині, що впливає на виконання державного бюджету, рішення Рахункової палати від 31 серпня 2021 р. № 18-4 щодо Звіту про результати аналізу Звіту Антимонопольного комітету України за 2020 рік у частині, що впливає на виконання державного бюджету, знімається з контролю Рахункової палати.

 

Член Рахункової палати
Андрій ДІДИК