Інформаційне повідомлення на виконання рішення Рахункової палати від 13.09.2016 № 17-1

щодо Звіту про результати фінансового аудиту Генеральної прокуратури України

На виконання рішення Рахункової палати про результати фінансового аудиту Генеральної прокуратури України поінформовано Верховну Раду України (лист від 03.10.2016 № 02-1814).

Рішення Рахункової палати надіслано Кабінету Міністрів України (лист від 03.10.2016 № 02-1815).

Рішення Рахункової палати та Звіт надіслано Генеральній прокуратурі України (лист від 03.10.2016 № 02-1817), Звіт − Голові Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Павелку А.В. (лист від 03.10.2016 № 02-1816) та оприлюднений на офіційному веб-сайті.

Генеральна прокуратура України листами від 02.11.2016 № 18-2160 вих. 16 та від 23.01.2017 № 18-62 вих. 17 поінформувала Рахункову палату, що для усунення зазначених у Звіті недоліків розроблено комплекс заходів, які затверджено у відповідному наказі Генпрокуратури.

Для врегулювання питання здійснення видатків на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям органів прокуратури, згідно зі статтею 35 Бюджетного кодексу України, Генпрокуратурою забезпечено складання та подання бюджетних запитів на 2017 рік та проекту прогнозу державного бюджету на 2018−2019 роки, в яких видатки на оплату праці для військовослужбовців військових прокуратур заплановано за КЕКВ 2110 "Грошове забезпечення". Також призупинено виплату коштів підзвітним особам, які відряджаються до апарату Генпрокуратури з регіональних і місцевих прокуратур.

Щодо вжиття заходів щодо дотримання законодавства в процесі закупівлі товарів, робіт і послуг в Генпрокуратурі затверджено новий персональний склад тендерного комітету та положення про тендерний комітет. Закупівля товарів, робіт і послуг проводиться через авторизовану уповноваженим органом інформаційно-телекомунікаційну систему "ProZorro".

Відповідно до вимог Закону України "Про відкритість використання публічних коштів", передбачено оприлюднення інформації про використання публічних коштів, а саме: про укладені договори; вартість договору; ціну за одиницю (за наявності); кількість закупленого товару, робіт та/або послуг тощо та про стан виконання укладених договорів.

Згідно із вимогами Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні", Генпрокуратурою розроблено та затверджено первинний документ − подорожній лист, відповідно до якого здійснюється облік використаних талонів та витраченого пального.

Розглянуто питання можливості звітування підрозділу внутрішнього аудиту безпосередньо керівництву установи. Розподілом обов'язків між Генеральним прокурором України та його заступниками визначено, що керування діяльністю підрозділу внутрішнього аудиту покладається на першого заступника Генерального прокурора України, якому, зокрема, здійснюється звітування про проведені підрозділом внутрішнього аудиту контрольні заходи.

З метою вдосконалення організації роботи персоналу, відповідального за матеріально-технічне забезпечення та експлуатацію інформаційних систем, згідно з наказом Генерального прокурора України від 31.10.2016 № 81-шц, внесено зміни до структури і штатного розпису Департаменту інформаційних технологій, документального та матеріально-технічного забезпечення. Відповідно до структурних змін переглянуто посадові обов'язки персоналу.

Запроваджено систему звірок заборгованості за розрахунками з контрагентами за спожиті комунальні послуги відповідно до вимог Положення про інвентаризацію активів та зобов'язань, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.09.2014 № 879. Згідно з наказом Генеральної прокуратури України від 25.10.2016 № 1346 станом на 01.11.2016 проведено інвентаризацію розрахунків за дебіторською і кредиторською заборгованостями, про що складено відповідні інвентаризаційні описи.

Згідно з вимогами Закону України "Про оренду державного та комунального майна" регіональним відділенням Фонду державного майна України по м. Києву проведено конкурс з визначення суб'єкта оціночної діяльності для оцінки державного майна з метою передачі його в оренду для розміщення закладу харчування для працівників Генеральної прокуратури України. За результатами конкурсу визначено переможця, з яким укладено відповідний договір оцінки майна.

За підсумками розгляду вказаних листів, відповідно до статті 36 Закону України "Про Рахункову палату", Рахункова палата вважає належними заходи, вжиті Генпрокуратурою для виконання наданих пропозицій.

Стан реалізації рекомендацій Рахункової палати взято на контроль.

 

Член Рахункової палати
В. І. Невідомий