Рахункова палата взяла участь у 20-му засіданні Робочої групи INTOSAI з аудиту навколишнього середовища

22.01.2021 08:14

Вищі органи аудиту 70-ти країн світу обговорили питання переосмислення економіки замкненого циклу, заснованій на відновленні та раціональному споживанні, під час засідання Робочої групи INTOSAI з аудиту навколишнього середовища (INTOSAI WGEA).

У заході, який тривав онлайн з 19 по 21 січня 2021 року, взяли участь понад 150 представників вищих органів аудиту.

Національний аудиторський офіс Фінляндської Республіки, який очолює INTOSAI WGEA, виступив організатором та модератором цьогорічного засідання. Генеральний аудитор Фінляндії Тутті Ілі-Віікарі зауважила, що Фінляндія має значний досвід у впровадженні економіки замкненого циклу і готова ділитися своїми кращими практиками та ідеями з іншими країнами. Участь в засіданні взяв член Рахункової палати Віктор Богун та представники інституції.

Запрошені ключові експерти з Міністерства з питань навколишнього середовища та кліматичних змін Фінляндії, Програми ООН з довкілля, Департаменту економічних та соціальних питань ООН, Фінського інституту навколишнього середовища, Фонду Елен Макартур та інших неурядових організацій, презентували сучасний погляд на стан довкілля, заходи країн світу на подолання шкідливих наслідків забруднення відходами виробництва, а також ознайомили з концепціями політик впровадження економіки замкненого циклу. Наведені практичні приклади для допомоги аудиторам у застосуванні отриманих знань під час проведення аудитів з питань захисту навколишнього середовища.

Представники Рахункової палати також взяли участь у сесіях присвячених розгляду тем, що визначені Планом роботи групи на 2020−2022 роки, а саме: пластикові відходи, міжнародне фінансування клімату, сталий транспорт, цілі сталого розвитку, пов’язані з навколишнім середовищем, нарощування потенціалу та комунікації. Окрему увагу було приділено питанню впливу пандемії Covid-19 на навколишнє середовище та заходам аудиторської спільноти в цій сфері.

 

Довідково:

Діяльність INTOSAI WGEA спрямована на заохочення використання аудиторських повноважень і методів аудиту в області захисту навколишнього середовища і сталого розвитку вищими органами аудиту – членами Робочої групи.

Рахункова палата є членом Робочої групи INTOSAI з аудиту навколишнього середовища (INTOSAI WGEA) з 2002 року.