Роксолана Підласа: Найближчим часом у Бюджетному комітеті ВРУ запрацює робоча група щодо законопроєктів про реформування Рахункової палати із залученням представників ЄС і США

13.11.2023 15:14

Найближчим часом у Бюджетному комітеті Верховної Ради України запрацює робоча група щодо законопроєктів про реформування Рахункової палати із залученням представників ЄС і США.

Про це на сторінці у Facebook заявила народна депутатка, Голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Роксолана Підласа.

“Цього разу в фокусі – питання прозорості та контролю за використанням європейських грошей. Відповідно до висновків Єврокомісії щодо заявки України на членство, Україна має розширити мандат Рахункової палати та запровадити використання усіх міжнародних стандартів аудиту. Була рада анонсувати, що найближчим часом в Бюджетному комітеті запрацює робоча група щодо законопроєктів про реформування Рахункової палати, до якої, зокрема, ми запросимо представників ЄС та США”, – написала Роксолана Підласа після зустрічі з Комітетом контролю бюджету (CONT) Європейського парламенту.

Сьогодні очільник Рахункової палати Андрій Майснер перебуває у Кракові (Республіка Польща) на робочій зустрічі з керівником Рахункової палати США (U.S. GAO) Джином Додаро. Сторони обговорять проведення аудитів за напрямами відновлення України, захисту від терористичних атак рф тощо.