Ми розвиваємо професійну синергію внутрішнього та зовнішнього аудиту завдяки підтримці ЄС − Андрій Майснер

30.11.2023 16:12

29 листопада у Києві відбувся круглий стіл "Налагодження мостів: краща взаємодія між внутрішніми та зовнішніми аудиторами" за участі міжнародних експертів Інгуни Судраби і Даце Нулле.

Це вже третій подібний захід за останні три місяці, організований за сприяння проєкту технічної допомоги ЄС «Зміцнення потенціалу зовнішнього аудиту відповідно до міжнародних стандартів». Цього разу зустріч об’єднала найбільшу кількість учасників − майже 40 представників різних міністерств та відомств.

Захід розпочався з панельної дискусії, під час якої представники Міноборони, Міненергетики, Державного агентства меліорації та рибного господарств, а також Держаудитслужби обговорили практичну взаємодію внутрішніх аудиторів із зовнішніми аудиторами з Рахункової палати.

Учасники також спільно проаналізували нормативно-правові, методологічні основи оцінки та використання результатів внутрішнього аудиту в контрольних заходах Рахункової палати.

«Ми розвиваємо професійну синергію внутрішнього та зовнішнього аудиту завдяки підтримці ЄС»,  так прокоментував підсумки круглого столу очільник Рахункової палати Андрій Майснер.

За словами експертів, такі спільні зустрічі надзвичайно важливі, адже налагодження мостів співпраці між аудиторами Рахункової палати, Держаудитслужби та підрозділами внутрішнього аудиту органів виконавчої влади  це потрійний контроль за використанням коштів платників податків.