Андрій Майснер звернувся до керівників вищих органів аудиту країн Тримор’я

05.12.2023 16:10

Очільник Рахункової палати Андрій Майснер в онлайн-форматі взяв участь у зустрічі керівників вищих органів аудиту країн-учасниць «Ініціативи трьох морів», що цими днями відбувається у Варшаві. Як і його американський колега Генеральний контролер США, керівник Офісу урядової підзвітності США Джин Додаро, Андрій Майснер записав відеозвернення.

«На жаль, у зв’язку з широкомасштабною війною в Україні мушу залишатися на робочому місці і докладати максимум зусиль у своїй повсякденній діяльності, оскільки це важливо для нашої спільної аудиторської справи», − зазначив він.

За його словами, об’єднання в рамках «Ініціативи трьох морів» має велике значення для України та для Рахункової палати  як гаранта прозорості та ефективного використання публічних коштів і міжнародної допомоги від європейських партнерів.

Він нагадав, що завдяки підтримці країн Тримор’я під час саміту в Бухаресті у вересні 2023 року Україна стала асоційованим партнером Ініціативи.

«Сьогодні ми можемо констатувати, наскільки необхідним є це об’єднання, та схвалити Угоду про партнерство та співпрацю між ВОА країн-учасниць Ініціативи Тримор’я та їх партнерами, а коли Україна приєднається до Ініціативи трьох морів, то Угода буде офіційно ухвалена Рахунковою палатою України»,  підкреслив Андрій Майснер.

Він також наголосив, що Рахункова палата розглядає таку форму співробітництва і як додатковий інструмент реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

«Переконаний, що така співпраця буде спрямована на подальше зближення України з ЄС та уніфікацію методів і правил здійснення зовнішнього контролю публічних фінансів»,  резюмував очільник Рахункової палати.

Довідка. Міжнародна економічна та інфраструктурна «Ініціатива трьох морів» об’єднує 13 країн: Грецію, Австрію, Болгарію, Хорватію, Чехію, Естонію, Литву, Латвію, Польщу, Румунію, Словаччину, Словенію та Угорщину.