Оптимізація планування: у Києві відбувся четвертий форум аудиторів

16.02.2024 16:40

Консолідація діяльності державних органів аудиту усіх рівнів та інституцій, дасть змогу сформувати в Україні сучасну, максимально ефективну систему державного фінансового контролю та аудиту.

Про це заявила Голова Рахункової палати Ольга Піщанська 15 лютого під час круглого столу, що стосувався покращення взаємодії внутрішніх та зовнішніх аудиторів.

Захід відбувся за сприяння проєкту «Зміцнення потенціалу зовнішнього аудиту відповідно до міжнародних стандартів»(EU4ACU). До участі долучилися представники Рахункової палати, Державної аудиторської служби України, а також внутрішні аудитори центральних органів влади.

«Зараз Рахункова палата перебуває на порозі масштабних реформ. Цей процес вимагає не лише активної співпраці, а ще й зміни підходів, вдосконалення оцінки ситуації, фактично, зміни світогляду кожного з нас. Ми маємо великі очікування від такого діалогу», – зазначила Ольга Піщанська. Також вона висловила подяку Проєкту EU4ACU за системну підтримку Рахункової палати.

У свою чергу керівниця Проєкту EU4ACU Інгуна Судраба висловила сподівання, що круглий стіл сприятиме обміну досвідом щодо інноваційних стратегій та найкращих практик, що може поліпшити процеси аудиту, а відтак і сприяти стійкості функціонування державних інституцій.

Під час заходу обговорювалися практичні підходи та механізми, що можуть відкрити можливості для вдосконалення планування діяльності державних аудиторів усіх рівнів. Також йшлося про виклики, пов’язані з плануванням діяльності, про підходи до річного планування та особливості ризикорієнтованого планування.  

Цей круглий стіл є четвертим за ліком. Проєкт EU4ACU планує провести ще кілька подібних заходів до вересня 2024 року.