У Рахунковій палаті стартували внутрішні тренінги щодо роботи за міжнародними стандартами

21.02.2024 15:41

Перші тренери з числа працівників Рахункової палати, після спеціальної підготовки, почали проводити тренінги для своїх колег-аудиторів щодо специфіки роботи за міжнародними стандартами, відображеними у методологіях Палати. Стартова серія тренінгів стосується особливостей проведення фінансового аудиту та містить широке коло тем: від отримання розуміння об’єкта контролю та його середовища й оцінки ризиків до виявлення ризиків шахрайства.

Попередньо тренери за підтримки Проєкту ЄС «Зміцнення потенціалу зовнішнього аудиту відповідно до міжнародних стандартів» (EU4ACU) пройшли необхідну підготовку та отримали тренерські сертифікати. Також наразі триває сертифікація ще двох внутрішніх тренерів.

«Це перші такі тренінги та перші тренери, яких ми підготували в рамках проєкту. Ми були приємно вражені ентузіазмом ваших фахівців, їх бажанням до зростання та розвитку, а також прагненням удосконалювати роботу Рахункової палати загалом», − зазначила керівниця команди експертів Проєкту EU4ACU Інгуна Судраба.

За перші два дні участь у тренінгах взяли 20 фахівців Палати. За словами Інгуни Судраби, подальший графік тренінгів формуватиметься у відповідності до запитів та потреб колективу інституції.