Брифінг Голови Рахункової палати Валерія Пацкана та Президента INTOSAI, Президента Державної аудиторської інституції ОАЕ Харіба Саїда Аль Амімі

19.06.2019 14:19

У четвер, 20 червня, у Верховній Раді відбудеться брифінг Голови Рахункової палати Валерія Пацкана та Президента INTOSAI, Президента Державної аудиторської інституції ОАЕ Харіба Саїда Аль Амімі.

Делегація Державної аудиторської установи ОАЕ зустрінеться з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм і членами Комітету Верховної Ради з питань бюджету. Це перший в історії візит Президента INTOSAI до України.

Учасники брифінгу поінформують представників ЗМІ про співпрацю Рахункової палати і Державної аудиторської інституції ОАЕ, зокрема в сфері проведення IT-аудитів і боротьби з корупцією.

Брифінг розпочнеться о 15:00.

Вхід для представників ЗМІ за картками акредитації через 1-й під'їзд.

 

Довідково:

INTOSAI – це незалежна міжнародна організація зовнішнього державного контролю публічних фінансів, що об'єднує вищі органи аудиту (ВОА) країн світу. INTOSAI була створена у 1953 році. На сьогодні до її складу входять ВОА 194-х країн, ще 5 ВОА є асоційованими та 1 афілійованим членами організації.

Основне завдання INTOSAI – надання аудиторам усього світу можливості обміну інформацією, що становить спільний інтерес, інформацією щодо сучасних напрацювань у сфері аудиту та застосування професійних стандартів і найкращих методологій. INTOSAI декларує сприяння кращому державному управлінню шляхом заохочення ВОА до сприяння урядам у вдосконаленні їх діяльності, підвищення прозорості бюджетної сфери, забезпечення підзвітності, боротьби з корупцією, сприяння кваліфікованому та ефективному використанню державних ресурсів на користь суспільства.

Рахункова палата України є повноправним членом INTOSAI з 1998 року. У рамках INTOSAI Рахункова палата бере участь у роботі комітетів INTOSAI з професійних стандартів, інституційного розвитку та робочих груп INTOSAI з аудиту навколишнього середовища, державного боргу та ключових національних показників.