Валерій Пацкан: На вакцини від COVID вже витратили 7,9 млрд грн, ще 2,6 млрд грн – залишаються невикористаними

18.06.2021 09:00

Міністерство охорони здоров’я вже витратило на вакцинацію 7,9 млрд грн, ще 2,6 млрд грн залишаються невикористаними. Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан, коментуючи ситуацію з використанням коштів на закупівлю вакцин від COVID-19.  

«До кінця червня МОЗ має використати 10,5 млрд грн на закупівлю вакцини від COVID-19. На сьогодні за бюджетною програмою уже сплачено 7,9 млрд грн, з яких 1,1 млрд грн на початку червня», - сказав Валерій Пацкан.

Він зазначив, що з цих коштів 7,8 млрд грн сплачено за закупівлю вакцини, 41 млн грн – шприців; 3,8 млн грн – розчину та 18 млн грн - контейнерів для збору медичних відходів. «За ці кошти планується закупити 38 млн доз вакцин. Середня вартість вакцини з усіма розхідними матеріалами, закладена в бюджеті, - майже 276 грн», - додав Голова Рахункової палати.

Він наголосив, що останніми тижнями намітилися позитивна динаміка у вакцинуванні населення. «Так само мають бути зміни і у використанні бюджетних коштів, передбачених на закупівлю вакцини. І важливо, щоб кошти витрачалися ефективно. Адже йдеться про життя та здоров'я українців», - додав Голова Рахункової палати.