Рахункова палата України вимагає виключити Росію з міжнародної організації INTOSAI

01.03.2022 08:00

Рахункова палата України вимагає від членів Міжнародної організації вищих органів аудиту INTOSAI виключити Рахункову палату Росії з цієї міжнародної організації. На цьому наголосив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан у своєму листі-зверненні до членів INTOSAI.

“Росія розв’язала криваву війну проти нашої країни, і фактично проти всього світу! І сьогодні весь світ має стати на захист України та припинити знищення мирного населення і незалежної країни!” – йдеться у зверненні.

Валерій Пацкан підкреслив, що він як Голова Рахункової палати на своєму «фронті» робитиме все, щоб країна-агресор та її посібники не мали спокою так само, як не мають його сьогодні українці.

“Закликаю всіх членів Міжнародної організації вищих органів аудиту INTOSAI, повновправними членами якої є 196 країн, до жорстких та конкретних кроків. Ми маємо припинити головування країни-вбивці Росії в INTOSAI з її подальшим виключенням взагалі, інакше відповідальність за вбивства мирного населення буде і на вас!” – наголосив Голова Рахункової палати.

Він закликав органи аудиту всього світу тиснути на свої уряди, щоб санкції відосно Росії були болючими та дієвими. “Адже саме ви як аудитори можете вказати своїм урядам найвразливіші місця, по яких варто вдарити країну-агресора, - зазначив Валерій Пацкан. – Повна ізоляція – це те, що має отримати Росія та її прибічники. Не спіть і не мовчіть! Інакше наступного разу саме ви можете прокинутися о 5-й ранку від бомбардувань!”

Голова Рахункової палати зазначив, що Україна довела, що сильна і здатна протистояти агресору. “Доведіть і ви, що хочете миру та стабільності!” – закликав він вищі органи аудиту по всьому світу.