Рахункова палата активізує інтеграцію в європейське аудиторське співтовариство

22.11.2022 12:00

Рахункова палата активізує інтеграцію в європейське аудиторське співтовариство. Про це заявив Заступник Голови Рахункової палати Андрій Майснер під час VIIІ засідання Робочої групи EUROSAI з аудиту коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків катастроф. Засідання за участі представників 13-ти країн відбувається онлайн.

За його словами, сьогодні Україна є показовим прикладом того, яку катастрофу несе війна: соціальну, гуманітарну, фінансову, енергетичну, екологічну тощо. Він зауважив, що злочинна агресія країни-терориста проти України призвела до вкрай катастрофічних наслідків. «Ми з вами, як професійні аудитори, на цьому живому прикладі маємо активізувати нашу фахову синергію всіма доступними нам методами та інструментами. Рахункова палата продовжує працювати в умовах війни над тим, щоб управлінські рішення були максимально ефективними, оскільки йдеться про життя та здоров’я мільйонів українських громадян. Ризики і загрози не лише для України, а й для Європи та всього людства від російської терористичної загрози є беззаперечними»,  Заступник Голови Рахункової палати.

Андрій Майснер подякував європейським друзям і партнерам за підтримку, яку отримує Україна. Він переконаний, що перемога України над країною-терористом має запобігти подальшим катастрофам та негативним наслідкам для всієї Європи.

За його словами, безпрецедентна міжнародна фінансова, технічна, гуманітарна й військова допомога, що надходить від європейських партнерів до України, має пріоритетне значення в цій війні, як за обсягами, так і за часом її надання. «Ефективність цієї допомоги залежить від якості управлінських рішень кожної європейської держави, яка до неї долучилася, і в цьому важлива наша з вами роль як державних аудиторів, що співпрацюють у системній синергії. Україна − це Європа, і разом ми переможемо!» - додав Заступник Голови Рахункової палати.