Делегація Рахункової палати взяла участь у семінарі зі стратегічного планування аудитів у Гаазі

07.04.2023 11:00

Делегація Рахункової палати взяла участь у семінарі зі стратегічного планування аудитів, що відбувся в м. Гаага, Королівство Нідерланди, 4-6 квітня.

Загалом захід об’єднав 21 представника вищих органів аудиту семи країн: Боснії і Герцеговини, Грузії, Молдови, Нідерландів, Північної Македонії, Румунії та України. Ця зустріч стала продовженням інтерактивних онлайн-сесій, які проводились протягом 2022 року, за участю цих ВОА.

Під час заходу організатори створили чотири робочі групи для практичного напрацювання інструментів стратегічного планування: розроблення стратегії, аналіз ризиків, оцінка стейкхолдерів та визначення впливу аудиту. Учасники робочих груп опрацювали та розробили типові інструменти для визначення теми аудиту. А також ознайомились з практичним досвідом стратегічного планування, здійснивши робочі візити до Палати представників парламенту Королівства Нідерланди, Інспекторату людського середовища та транспорту при Міністерстві інфраструктури та управління водними ресурсами, Центрального банку Нідерландів та Муніципального аудиторського суду м. Амстердам.

Ознайомившись з підходами до стратегічного планування  зазначених організацій, а також базуючись на напрацюваннях робочих груп, учасники запропонували удосконалення попередньо напрацьованих інструментів стратегічного планування аудитів, виходячи з власного досвіду.

Від Рахункової палати участь у семінарі взяли: начальник відділу аудиту соціальної сфери департаменту контролю гуманітарної та соціальної сфери Ольга Дикуха; начальник відділу адаптації та імплементації міжнародних стандартів управління міжнародного співробітництва Юрій Радіонов; головний спеціаліст департаменту контролю з питань АПК, використання природних ресурсів  та охорони навколишнього середовища Лілія Прудивус.

Членом організаційного комітету заходу від ВОА Королівства Нідерланди також була співробітниця Рахункової палати Яна Мардус, що наразі проходить стажування в цій інституції.

Семінар відбувся в межах реалізації Програми Міністерства фінансів Королівства Нідерланди, спрямованої на підтримку групи зацікавлених країн.