Рахункова палата затвердила аудиторські звіти на плановому засіданні

23.05.2023 15:14

У Рахунковій палаті відбулося планове засідання під головуванням т.в.п. Голови Рахункової палати Андрія Майснера.

Під час засідання розглянули та затвердили три Звіти:

  • Звіт про результати фінансового аудиту проєкту “Програма “Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство”. Відповідальний за проведення аудиту – член Рахункової палати Віктор Богун.
  • Звіт про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених на виконання повноважень та завдань Службою судової охорони. Відповідальний за проведення аудиту – член Рахункової палати Віктор Богун.
  • Звіт про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету, виділених на керівництво та управління у сфері архівної справи. Відповідальний за проведення аудиту – член Рахункової палати Андрій Дідик.

Під час розгляду Звіту про результати фінансового аудиту проєкту “Програма “Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство” був присутній перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін. Він підкреслив, що Рахункова палата є надійним партнером і компетентно проводить аудити, зміст і результати яких викликають довіру з боку міжнародних партнерів України.

“Мінфін спирається на аудити Рахункової палати. Наша прозорість і чітке використання коштів на зазначені цілі дають нам можливість у майбутньому також залучати кошти міжнародних партнерів, щоби ми продовжували виконувати функцій держави з точки зору розвитку економіки, підтримки соціальних проєктів, бізнесу тощо, - зазначив Денис Улютін. - Паралельно Рахункова палата проводить аудити інших технічних проєктів. Це надважливо. На всіх переговорах з нашими міжнародними партнерами ми наполягаємо залучати в якості аудитора саме Рахункову палату, у якої достатньо експертизи”.

У засіданні Рахункової палати взяли участь: державний секретар Міністерства юстиції Олена Богачова, заступник Голови Служби судової охорони Олександр Колєсніков, заступник Голови Державної судової адміністрації України Максим Пампура, керівництво Державної архівної служби України.

Затверджені Звіти незабаром будуть направлені до Верховної Ради, Кабінету міністрів, Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Мінінфраструктури і опубліковані на вебсайті Рахункової палати.

Крім того, на засіданні Рахункової палати затвердили Інструкцію з діловодства для повноцінного переходу на електронний документообіг з використанням цифрових інструментів, а також внесли зміни до Плану роботи інституції на 2023 рік і розглянули низку організаційних питань.