Чергові євроінтеграційні кроки: Рахункова палата вдосконалює управління інституційними процесами та взялася за аудит консолідованої фінансової та зведеної бюджетної звітності

26.09.2023 15:50

У Рахунковій палаті відбулося планове засідання під головуванням т.в.п. Голови Рахункової палати Андрія Майснера, на якому розглянули низку євроінтеграційних питань та затвердили Звіт про результати аудиту ефективності планування та результативності контролю за повнотою нарахування і своєчасністю надходження акцизного податку з пального до державного бюджету (відповідальний за проведення аудиту  – член Рахункової палати Цезар Огонь). Результати цього аудиту містять інформацію, яка не розголошуватиметься в інтересах національної безпеки в умовах воєнного стану.

Також на засіданні заслухали питання вдосконалення управління процесами в Рахунковій палаті та затвердили Перелік інституційних процесів Рахункової палати. Члени Рахункової палати також внесли зміни до Методології проведення фінансового аудиту та затвердили Алгоритм здійснення фінансового аудиту з консолідованої фінансової та зведеної бюджетної звітності. Ці рішення є послідовними євроінтеграційними кроками, які сприятимуть подальшій імплементації міжнародних стандартів та принципів INTOSAI в діяльність інституції.

Співдоповідачем із цих питань виступила Інгуна Судраба - керівник команди експертів проєкту ЄС "Зміцнення потенціалу зовнішнього аудиту відповідно до міжнародних стандартів в Україні", двічі президент Державного контролю Латвійської Республіки.

Крім того, на засіданні розглянули низку внутрішніх питань діяльності інституції, зокрема, про План роботи Рахункової палати на I квартал 2024 року.

У засіданні взяли участь: в.о. заступника Голови Державної податкової служби України Євгеній Сокур, директор Департаменту забезпечення відомчого контролю Державної податкової служби України Крістіна Адамчук, начальник Енергетичної митниці Держмитслужби Анатолій Комар.