Рахункова палата затвердила три Звіти та Висновки про аналіз виконання держбюджету за три квартали

10.10.2023 17:35

У Рахунковій палаті відбулося планове засідання під головуванням т.в.п. Голови Рахункової палати Андрія Майснера, на якому затвердили три Звіти за результатами проведених контрольних заходів та Висновки про результати аналізу виконання Державного бюджету України за підсумками трьох кварталів 2023 року в частині надходжень загального фонду.

Зокрема, на засіданні розглянули та затвердили такі аудиторські Звіти:

- про результати перевірки виконання кошторису адміністративних витрат Національного банку України та зобов'язань з перерахування коштів до Державного бюджету України. Відповідальний за проведення контрольного заходу – член Рахункової палати Цезар Огонь. Оскільки відомості містять банківську таємницю, за ініціативи НБУ звіту присвоєно гриф "для службового користування";

- про результати аудиту ефективності використання коштів Державного бюджету, виділених Міністерству культури та інформаційної політики на заходи з реалізації державної політики у сфері відновлення та збереження національної пам'яті, забезпечення діяльності Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні-Музею Революції Гідності та Галузевого державного архіву Українського інституту національної пам'яті, на забезпечення функціонування Національного музею Голодомору-геноциду та на будівництво об'єктів загальнодержавного значення у сфері культури. Відповідальний за проведення контрольного заходу – член Рахункової палати Андрій Дідик;

- про результати аудиту ефективності використання коштів Державного бюджету, виділених Міністерству юстиції України на керівництво та управління у сфері юстиції та стану внутрішнього контролю головного розпорядника коштів державного бюджету. Відповідальний за проведення контрольного заходу – член Рахункової палати Андрій Дідик.

На засіданні також внесли зміни до Плану роботи Рахункової палати на перший квартал 2024 року.

У засіданні взяли участь: заступник Голови Національного банку України Ярослав Матузка, в.о. Державного секретаря Міністерства юстиції України Вікторія Васильчук, Державний секретар Міністерства культури та інформаційної політики України Юрій Лещук, заступник Голови Українського інституту національної пам'яті Володимир Тиліщак, заступниця генерального директора з розвитку та культурно-просвітницької роботи Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні-Музею Революції Гідності Ольга Сало, в.о. генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду Леся Гасиджак, в.о. генерального директора Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" Андрій Замогильний.

Затверджені Звіти та Висновки незабаром будуть опубліковані на вебсайті Рахункової палати.