Рахункова палата актуалізувала Антикорупційну програму

30.10.2023 16:19

У Рахунковій палаті відбулося позапланове засідання під головуванням т.в.п. Голови Рахункової палати Андрія Майснера, на якому розглянули та затвердили Антикорупційну програму інституції.

"Антикорупційна програма  це фундаментальний документ, який відображає антикорупційну політику органу та демонструє суспільству і міжнародним партнерам відкритість і нульову толерантність до будь-яких проявів корупції серед працівників Рахункової палати", – зазначив Секретар Рахункової палати – керівник апарату Ігор Куц.

В Антикорупційній програмі відзначається, що Рахункова палата як вищий орган аудиту в країні декларує повну відкритість та прозорість у своїй роботі з метою запобігання корупції та забезпечення довіри до інституції, а також засуджує корупцію як незаконний та неетичний спосіб ведення діяльності.

«Цей документ засвідчує відданість працівників інституції принципам прозорості, доброчесності та закріплює антикорупційну спрямованість діяльності Рахункової палати шляхом відповідальних, послідовних, етичних і зрозумілих дій»,  йдеться в Антикорупційній програмі.

Також на засіданні внесли зміни до кошторису аудиторської інституції на 2023 рік в частині скорочення поточних видатків для підтримки оборони країни.