Головне завдання – забезпечити ефективну роботу та розвиток Рахункової палати: Ольга Піщанська – на зустрічі з делегацією Представництва ЄС в Україні

04.03.2024 11:18

Перспективи співпраці між Представництвом Європейського Союзу та Рахунковою палатою, питання вдосконалення інструментів інституції та посилення її спроможності, зокрема й шляхом оновлення відповідного законодавства, обговорила Голова Рахункової палати Ольга Піщанська в рамках робочої зустрічі з делегацією Представництва ЄС в Україні на чолі з керівником програм співробітництва Штефаном Шльойнінгом.

Ольга Піщанська подякувала європейським колегам за багаторічну підтримку інституції й висловила сподівання на продовження співпраці, особливо відзначивши ефективність Проєкту міжнародної технічної допомоги «Зміцнення потенціалу зовнішнього аудиту відповідно до міжнародних стандартів» (EU4ACU).

«Внесок проєктів у реалізацію реформи Рахункової палати є значним. Завдяки цій підтримці ми змогли сформувати пул висококласних фахівців, які уже працюють відповідно до міжнародних стандартів. Головне завдання зараз – забезпечити максимально ефективну роботу інституції та її сталий розвиток», – зазначила Ольга Піщанська.

Під час зустрічі європейські колеги цікавилися напрямками, щодо яких Рахункова палата може потребувати їхньої підтримки. Обговорювалося також і питання розробки оновленого законодавства, що стосується реформування Рахункової палати.  

Також під час зустрічі учасники обмінялися думками щодо важливості здійснення якісного контролю за належним використанням міжнародної допомоги в Україні, зокрема коштів механізму підтримки України  Ukraine Facility, що передбачає надання нашій країні 50 млрд євро.   

У підсумку сторони погодилися з необхідністю активізації партнерського діалогу та домовилися про регулярні зустрічі задля обговорення актуальних питань співпраці.