Діяльність Мінстратегпрому, тримання військовополонених та реформа держслужби: Рахункова палата внесла зміни у план роботи на 2024 рік

27.03.2024 16:30

Рахункова палата внесла зміни до Плану роботи на 2024 рік. Зміни обумовлено вдосконаленням підходів інституції до визначення напрямків роботи, зокрема, врахуванням оновлених нещодавно напрямів діяльності та закріплення їх за кожним із членів Рахункової палати. 

Загалом на поточний рік погоджено 67 заходів контролю, 6 з яких уже проведено, а відповідні звіти розглянуто на засіданнях Рахункової палати.

В оновлений план включено як цілком нові заходи контролю, так і заходи з уточненою темою чи датою розгляду, заходи, щодо яких змінено відповідального члена Рахункової палати, окремі заходи з плану було виключено або змінено вид аудиту.

Зокрема щодо нових заходів контролю додано аудити щодо  забезпечення діяльності Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, про здійснення заходів щодо тримання військовополонених, щодо  провадження реформи державного управління, а також щодо розвитку адміністративних послуг та їх цифровізації.

 «Прошу з усією відповідальністю поставитися до виконання цього плану і ефективно розрахувати наявні ресурси Рахункової палати. Також прошу врахувати усі вимоги щодо якості здійснення аудитів, усі контрольні заходи мають бути проведені відповідно до нових методологій і міжнародних стандартів», - підкреслила Голова Рахункової палати Ольга Піщанська під час засідання.  

Детально з оновленим планом роботи Рахункової палати можна ознайомитися за цим посиланням.