Рахункова палата ухвалила новий Регламент та Структуру апарату

29.03.2024 15:56

Нові Регламент та Структуру апарату Рахункової палати одноголосно затверджено на позачерговому засіданні інституції 29 березня 2024 року.

У новому Регламенті систематизовано та стисло викладено ключові аспекти діяльності Рахункової палати відповідно до її стратегічних цілей. До прикладу, окрема увага приділена моніторингу виконання рішень Рахункової палати, прийнятих за результатами здійснення заходів державного зовнішнього фінансового контролю.

Оновлення структури апарату обумовлюється, зокрема, зміною кількості членів Рахункової палати та функціональним перерозподілом напрямів діяльності між ними, а також  необхідністю оптимізації та впорядкування штатного розпису. Зміни було розроблено на підставі пропозицій членів Рахункової палати і керівників самостійних структурних підрозділів.

Зокрема, новою структурою Рахункової палати передбачається створення 12 департаментів та 7 територіальних управлінь із функціями здійснення заходів державного зовнішнього фінансового контролю (аудиту). Здійснено перерозподіл областей між територіальними управліннями та передбачено створення сектору внутрішнього контролю.   

Нова структура апарату набуде чинності з 1 травня цього року. Голова Рахункової палати Ольга Піщанська, підсумовуючи результати засідання, подякувала колегам за злагоджену роботу.

«Ухвалені сьогодні рішення свідчать про те, що Рахункова палата є незалежним колегіальним органом, який працює командно, системно та фахово. Протягом двох місяців ми вели дискусії з цих питань: з повагою один до одного, з врахуванням усіх пропозицій та їх аргументованим обговоренням. Завдяки цьому ми маємо хороший результат. Тож будь-які сумніви у спроможності органу не мають підстав», – зазначила Ольга Піщанська.       

Оновлені  Регламент Рахункової палати та Структура апарату Рахункової палати незабаром будуть оприлюднені на офіційному сайті інституції.