Валерій Пацкан: Передумов для дефолту в Україні немає

21.06.2019 11:10

В Україні наразі немає передумов оголошення дефолту. Про це в інтерв'ю «Обозреватель» заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

«Якщо ми ще пару раз зробимо заяви про дефолт, у нас взагалі інвестицій може не бути. Передумов для дефолту в Україні немає», – сказав Валерій Пацкан. 

Він наголосив, що ціна дефолту дуже висока. «Ми не будемо мати жодних запозичень, від нас відвернуться всі інвестори і у нас буде галопуюча інфляція, як в 1996 році. Дефолт відкине країну мінімум на 3 роки назад – це без траншів, без інвесторів і з шаленою інфляцією», – додав він.

Голова Рахункової палати підкреслив, що Україна має нарощувати темпи зростання економіки та збільшувати приток інвестицій. «Тому давайте не говорити про дефолт, а максимально затягувати в країну інвесторів, тому, що інвестиції – це робочі місця, це кошти в економіку, це податки», – зауважив він.

За словами Голови Рахункової палати, дефолт – це повернення назад. «Нам потрібно говорити про зростання економіки, а зростання економіки буде залежати від відповідальної роботи наших міністрів», – переконаний Валерій Пацкан.