Делегації ВОА Грузії, Білорусі та Вірменії відвідали Рахункову палату

11.10.2019 15:41

Делегації вищих органів аудиту Грузії, Білорусі та Вірменії відвідали Рахункову палату України та обговорили деталі проведення міжнародного паралельного аудиту щодо профілактики і лікування туберкульозу. У зустрічі взяли участь Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан, Генеральний аудитор ВОА Грузії Іраклій Меквабішвілі, заступник Голови Комітету державного контролю Білорусі Олександр Курлипо, член Контрольної палати Вірменії Гагік Восканян, члени Рахункової палати Віктор Богун, Василь Невідомий, Цезар Огонь, Ігор Яремчук, Секретар Рахункової палати Вадим Ходаковський, керівник проєкту GIZ GmbH «Посилення спроможності вищих органів аудиту країн Східного партнерства здійснювати моніторинг досягнення цілей порядку денного ООН на період до 2030 року» Інга Сінякашвілі.

Учасники зустрічі обговорили зміст Спільного положення про проведення паралельного аудиту щодо профілактики і лікування туберкульозу. Всі сторони надали свої пропозиції щодо критеріїв і методики. Зокрема, однією з пропозицій було вивчити у рамках аудиту, як корелюється поширення захворювання на туберкульоз з соціальним забезпеченням і споживанням калорій.

Після обговорення Валерій Пацкан провів для іноземних гостей екскурсію Рахунковою палатою і розповів про історію інституції та реформи, які сьогодні втілюються.