Інформаційне повідомлення на виконання рішення Рахункової палати від 25.09.2018 року № 24-2

щодо Звіту про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених на медичне забезпечення працівників Міністерства внутрішніх справ України, поліцейських та працівників Національної поліції України

На виконання рішення Рахункової палати про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених на медичне забезпечення працівників Міністерства внутрішніх справ України, поліцейських та працівників Національної поліції України, поінформовано Верховну Раду України (лист від 18.10.2018 № 02‑2527).

Відомості у формі рішення Рахункової палати надіслано Кабінету Міністрів України (лист від 18.10.2018 № 02‑2528).

Рішення Рахункової палати та Звіт про результати аудиту надіслано МВС для відповідного реагування (лист від 18.10.2018 № 02‑2529).

Кабінет Міністрів України надав МВС доручення від 09.11.2018 № 41895/1/1‑18 опрацювати за участю заінтересованих центральних органів виконавчої влади пропозиції Рахункової палати і про результати поінформувати Уряд і Рахункову палату.

МВС листом від 22.11.2018 № 16820/05/33 2018 поінформувало Рахункову палату, що вживає заходів щодо виконання пропозицій, наданих за результатами аудиту.

Зокрема, підготовлено проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію", у якому передбачено внесення зміни до статті 95 у частині розширення категорії осіб, які мають право на забезпечення пільговими санаторно-курортними путівками відповідно до законодавства, а також проект наказу МВС "Про внесення змін до наказу МВС від 14.12.2015 № 1568", у якому передбачено поширити його норми на військовослужбовців Національної гвардії України, ветеранів внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, членів їхніх сімей. Законопроект і проект наказу надіслані на погодження до центральних органів виконавчої влади.

Наказом МВС від 22.08.2018 № 695 затверджено тарифи на платні послуги, що надаються Центральною поліклінікою МВС, надіслано на державну реєстрацію до Мін'юсту накази МВС про затвердження розрахунків тарифів на платні послуги для трьох закладів охорони здоров'я МВС і підготовлено для надання на погодження до центральних органів виконавчої влади проекти наказів МВС про затвердження тарифів на платні послуги, що надаються вісьмома закладами охорони здоров'я МВС.

Наказом МВС від 31.08.2018 № 728 затверджено табелі матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров'я МВС, відповідно до яких установи мають здійснювати придбання товарно-матеріальних цінностей.

Вживаються заходи щодо встановлення тарифів на платні послуги, які надаються закладами охорони здоров'я МВС.

Наказами МВС оформлено передачу нерухомого майна з балансів ГУМВС‑УМВС України в областях на баланс державних установ "Територіальне медичне об'єднання Міністерства внутрішніх справ України" (далі - ДУ "ТМО") по Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській, Луганській, Миколаївській, Рівненській, Черкаській та Чернівецькій областях, Державної лікарні МВС в м. Кривий Ріг та Центрального госпіталю МВС, а також закріплення нерухомого майна на праві оперативного управління за ДУ "ТМО" по Одеській, Дніпропетровській, Полтавській, Волинській, Херсонській та Запорізькій областях, Державною лікарнею МВС в м. Кривий Ріг. Всього оформлено земельні ділянки 26 закладів охорони здоров'я МВС. На земельні ділянки ще 7 закладів охорони здоров'я МВС здійснюється переоформлення документів.

За результатами розгляду отриманої інформації Рахункова палата, відповідно до статті 36 Закону України "Про Рахункову палату", вважає належними заходи, вжиті для виконання вимог рішення та Звіту.

Стан реалізації рекомендацій Рахункової палати взято на контроль.

 

Член Рахункової палати
О. С. Яременко