Аудитори Рахункової палати готують аудити в співпраці з американськими колегами

15.11.2023 16:35

Аудитори Рахункової палати за консультативного сприяння експертів Центру досконалості аудиту Офісу урядової підзвітності США завершили перший етап підготовки другої черги аудитів ефективності з актуальних для України та міжнародних партнерів тем.

Команди українських аудиторів під керівництвом членів Рахункової палати Віктора Богуна, Геннадія Пліса та Ігоря Яремчука напрацювали матриці відповідних аудитів. Зокрема, йдеться про відновлення України в частині функціонування Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, заходів із захисту критичної енергоінфраструктури від повітряних атак в умовах війни та подолання наслідків катастрофи на Каховській ГЕС у результаті терористичного акту рф.

Це черговий етап реалізації плану інституційного розвитку Рахункової палати та підвищення спроможностей вищого органу аудиту України щодо належного забезпечення підзвітності, прозорості та ефективності використання коштів міжнародних партнерів і публічних коштів у цілому в Україні.

Така взаємодія між вищими органами аудиту США й України відбувається за сприяння USAID у рамках відповідного проєкту міжнародної технічної допомоги, а також за безпосередньої підтримки очільників аудиторських інституцій обох держав Джина Додаро та Андрія Майснера.

На сьогодні понад 50 аудиторів Рахункової палати пройшли тренінги та сертифікацію Центру досконалості аудиту Офісу урядової підзвітності США та обмінялися практичним досвідом з американськими колегами.