Інформаційне повідомлення на виконання рішення Рахункової палати від 24.04.2018 № 11-3

щодо Звіту про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету Антимонопольним комітетом України

На виконання рішення Рахункової палати про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету Антимонопольним комітетом України поінформовано Верховну Раду України (лист від 23.05.2018 № 07-1088).

Відповідно до статті 39 Закону України "Про Рахункову палату", Кабінету Міністрів України надіслано відомості про результати аудиту у формі рішення Рахункової палати (лист від 23.05.2018 № 07-1089).

Рішення Рахункової палати та Звіт про результати аудиту надіслано Антимонопольному комітету України (лист від 23.05.2018 № 07-1090) для вжиття заходів щодо усунення виявлених недоліків.

На рішення Рахункової палати Кабінетом Міністрів України надано АМКУ доручення від 02.07.2018 № 21611/1/1-18 розглянути інформацію Рахункової палати, забезпечити вжиття заходів до усунення виявлених недоліків і про результати поінформувати Рахункову палату та Кабінет Міністрів України. З питань, що потребують прийняття рішень Уряду, внести узгоджені пропозиції в установленому порядку.

На виконання цього доручення та за результатами опрацювання отриманої інформації АМКУ листом від 27.06.2018 № 33-29/02-7963 поінформував Рахункову палату, що наказом від 23.06.2018 № 69 затверджено План заходів Антимонопольного комітету України щодо усунення порушень та недоліків, зазначених у рішенні Рахункової палати України про результати аудиту.

Зокрема, передбачено вжити заходів щодо приведення окремих положень Закону України "Про Антимонопольний комітет України" у відповідність із Конституцією України та Законом України "Про державну службу", удосконалення діючого в АМКУ порядку преміювання працівників та відшкодування витрат, здійснених під час службових відряджень, планування видатків на забезпечення діяльності АМКУ лише на основі деталізованих розрахунків та економічних обґрунтувань, удосконалення порядку проведення розрахунків з підвідомчим ДП "Антком" за надані послуги з обслуговування та утримання адміністративної будівлі АМКУ, а також запровадження системи замовлення наукових досліджень на засадах безпосередньої закупівлі відповідних робіт АМКУ, що передбачає вирішення питання доцільності функціонування у сфері управління комітету Центру комплексних досліджень з питань антимонопольної політики.

Рекомендації Рахункової палати за результатами аудиту АМКУ здебільшого враховані. Стан реалізації рекомендацій перебуває на подальшому контролі.

 

Член Рахункової палати
А. М. Дідик