Привітання з Днем Рахункової палати

22.10.2023 08:00

Шановні колеги!

27 років тому Верховна Рада України дала старт роботі незалежної державної інституції – Рахункової палати. За ці роки ми провели тисячі професійних та якісних аудитів і навіть у надскладних умовах війни дбаємо про ефективне використання бюджетних коштів і безпрецедентної допомоги, наданої країнами-партнерами.

Міжнародна співпраця та практична взаємодія з вищими органами аудиту ЄС, США та інших країн світу досягли найвищого рівня за всі роки існування Рахункової палати. Ми пишаємося нашими спільними аудиторськими напрацюваннями з британськими, німецькими та американськими колегами, проєктами з ЄС і USAID та роботою спеціальної проєктної групи EUROSAI для підтримки нашої інституції в умовах війни. Вже другий рік співробітники Рахункової палати, п’ять експертів з різних напрямів і видів аудиту, є частиною команди Європейської палати аудиторів! Це надзвичайна можливість для інституційного розвитку та підвищення професійних спроможностей Рахункової палати.

Нарешті пройдено рубікон на шляху імплементації міжнародних стандартів ISSAI. І ми вже не просто говоримо, але й працюємо з нашими міжнародними партнерами однією мовою.

Особлива вдячність і шана нашим колегам, які змінили кабінети на окопи, взяли до рук зброю для захисту України. Молимося за ваше повернення цілими й неушкодженими й за перемогу України. Вічна пам'ять і слава нашому полеглому колезі – Юрію Сторожеву, який до останньої миті свого життя відстоював незалежність та суверенітет України.

Миру й злагоди, міцного здоров’я й добробуту вам та якнайшвидшої Перемоги Україні!

Слава Україні! Героям слава!

 

Т.в.п. Голови Рахункової палати
Андрій Майснер