Державні аудитори Латвії проводять у Рахунковій палаті семінар щодо отримання доказів в аудитах ефективності

28.10.2019 15:02

Експерти Державного контролю Латвійської Республіки проводять для фахівців Рахункової палати триденний семінар "Планування і отримання доказів при проведенні аудитів ефективності".

Захід відбудеться протягом 2830 жовтня в Рахунковій палаті.

До складу делегації Державного контролю Латвії увійшли державні аудитори Ервін Мелдерс, Лаура Індрикова, Кристина Єрмакович.

Учасники обговорять розробку підходів до аудиту – вибір критеріїв і методів перевірок; питання отримання аудиторських доказів – перевірки документів, запитів, залучення експертів, а також співпрацю із залученими сторонами.

Секретар Рахункової палати – керівник апарату Вадим Ходаковський під час відкриття заходу наголосив, що фахівці Рахункової палати мають чималий досвід у проведенні аудитів ефективності і завжди готові до обговорення практичних аспектів такої роботи для отримання більш якісних результатів.

Він зазначив, що Рахункова палата прагне удосконалити порядок проведення аудиту ефективності і найближчим часом розпочне розробку детального методичного посібника на основі міжнародних стандартів.

Вадим Ходаковський побажав учасникам семінару успішної, активної та плідної роботи.